Zpět na přehled

Prvorepubliková vila, rodinné sídlo továrníka Geipela

Evidenční číslo: RP3672
Typ: Samostatně stojící
Adresa: Tovární, Plesná, Cheb
Cena: Info v RK
Info v RK

Popis nemovitosti

Exklusivně nabízím k prodeji jedinečnou vilu, respektive rodinné sídlo továrníka Otto Geipela, ze známého a významného rodu, kterému v rámci plesenské pospolitosti náleželo výsostné postavení, vyplývající ze skutečnosti, že členové rodu Geipelů zastávali úřad císařských výběrčích cla, stejně tak jako plesenských rychtářů.

Továrník Geipel patřil mezi největší průmyslníky chebského okresu na konci 19. a na začátku 20. století a jeho koželužna, ke které patřil ještě mlýn a pila, byla jednou z největších a nejmodernějších ve střední Evropě.

A právě teď můžete toto jedinečné rodinné sídlo s úžasnou atmosférou , které nechal postavit v roce 1908 továrník Otto Geipel vlastnit právě Vy.

Současný vlastník nechal vilu v roce 2018 vysokým nákladem kompletně zrenovovat a rekonstruovat.

Výčet renovovaných a rekonstruovaných prvků se do tohoto popisu nevejde, ale každý, kdo si jenom trochu umí představit kolik to bylo práce a úsilí vzhledem k velikosti domu si také umí představit finanční obnos, který byl k realizaci potřeba. Kompletně renovovaná špaletová okna, nová elektřina v celém domě, stoupačky, voda, podlahy, omítky, štuky atd.

O tepelný komfort a energetickou nenáročnost se starají dvě zcela nová, k životnímu prostředí šetrná a úsporná tepelná čerpadla od špičkové německé firmy Alpha Innotec.

Tato úžasná vila, rodinné sídlo má celkem 6 samostatných bytových jednotek vždy s vlastní, novou a moderní koupelnou a kuchyňkou. Pro setkání s rodinou nebo přáteli slouží společenská místnost s kuchyňským koutem, jídelní salonek a zimní zahrada.

Dům má celkem 3 patra a polosuterén vhodný k mnoha účelům.

Bližší technický popis a uspořádání jednotlivých jednotek na vyžádání.

Dům má zastavěnou plochu společně s nádvořím 693 m a patří k němu další pozemky o celkové výměře téměř 6.000 m. Jednotlivá patra mají plochu půdorysnou cca 240 m, tzn. že celková užitná plocha činí více jak 900m. Čistě plocha určená k bydlení je cca 400 m s možností vybudovat další jednotku v podkroví.

Dům je napojen na veškeré inženýrské sítě: městský vodovod, kanalizace, elektřina, plyn a navíc je zde vlastní vydatný zdroj vody.

Obec Plesná je ideálním výchozím bodem k výletům do lázeňských lokalit jako jsou Františkovy lázně s úžasným Aquaparkem Aquaforum, Mariánské lázně, Karlovy Vary . Díky hraničnímu přechodu pro pěší, cyklisty i motoristy je hned přes cestu malebné lázeňské městečko Bad Brambach s nejsilnějším radonovým zřídlem na světě.

Obec Plesná je obec s opravdu bohatou historií zmiňovanou v kronikách již v roce 1185. Plesnou znal i Císař František Josef I. a Plesná byla císařským rozhodnutím ze dne 12. září 1900 povýšena na městys.

Plesná je i dnes rozvinutá a moderní obec, je zde několik obchodů s potravinami, řeznictví, stavebniny, kadeřnictví, kosmetický salón, čtyři restaurace a pizzerie. Ve městě se nachází základní a mateřská škola, kulturní dům s konferenčním sálem.

Pro bližší info kontaktujte makléře.

Základní údaje

Evidenční čísloRP3672
Typ nemovitostiDomy
UpřesněníVila
Typ prodejeprodej
Stav inzerátuAktivní

Cena a údaje k ceně

Cenainformace v RK
Měna

Adresa, lokalita, GPS

Přesná adresaTovární, Plesná, Cheb
AdresaPlesná
GPS latitude50.218989
GPS longitude12.339766

Vlastnosti, volby

Umístění v obciKlidná část obce
Konstrukce budovyCihlová
Typ budovySamostatně stojící
VybaveníBalkon, Terasa, Garáž, Parkování, Sklep, Zahrada, Zařízeno nábytkem
VodaStudna, Dálkový vodovod
PlynPlynovod
OdpadVeřejná kanalizace
KomunikaceAsfaltová

Plochy

Užitná960 m2
Podlahová400 m2
Zahrada5 898 m2
Sklep300 m2

Podlaží, počty místností

Počet NP3

Máte otázku?

Kontaktujte makléře

Jan Kotyz